Grădinărit

în aprilie la muzeu

Grădinăritul sau ”Atelierul din grădină” este un mod excelent de a combate stresul și oboseala, de stimulare a atenției, deoarece ritmul mediului înconjurător și natură repetitivă, liniștitoare a lucrărilor din grădină sunt toate surse de atenție ce nu necesită efort.

Statul la soare si miscarea în aer liber pun sângele în mișcare și ajută organismul. Săpatul, greblatul, plantatul, sunt, până la urmă, exerciții fizice pe care le facem fără să ne dăm seama de efort.

Prin toate aceste beneficii pe care le aduce grădinăritul, se poate afirma cu certitudine ca această activitate, practicată fie și doar câteva ore pe săptămână, poate combate depresia.

În grădină este mereu ceva de făcut. Un bun motiv așadar pentru a închide calculatorul, tableta și telefonul mobil și pentru a lua o gură de aer proaspăt. Grădinăritul poate deveni o aventură pentru cei mici, care vor învăța lucruri noi și se vor distra.

În cadrul atelierelor noastre, îi vom învăța pe copii cum funcționează natura, ce anume crește și în ce perioadă. Cu un răsad atât de legume cât și de flori,  vor învăța de unde provin legumele din supermarket dar și florile.