Ornamente de Crăciun

în decembrie la muzeu Împodobirea bradului este o tradiție și o emblemă a Crăciunului.

Tradițiile sărbătorilor de iarnă sunt o expresie a dorinței noastre de a ne reînnoi, de a renaște. Este o renaștere aflată sub semnul miraculos al nașterii lui Iisus, Crăciunul fiind o sărbătoare cu semnificații de reînnoire a timpului.

Tradițiile bradului au evoluat din cultul magic al naturii, al arborilor care reprezentau întruchipări ale spiritelor protectoare și erau adorați. Simbolismul universal al bradului, ca arbore veșnic verde, cu semnificație de pom al vieții și al cunoașterii binelui și răului, stă la originile oricăror obiceiuri în care acesta este prezent.

Obiceiul împodobirii cu ornamente este unul mai recent, care a apărut în Occident și s-a răspândit de la oraș spre sat.

Decorațiunile de Crăciun handmade au devenit un trend al sărbătorilor de iarnă, acestea fiind îndrăgite de toată lumea. Unice, amuzante, elegante, colorate, pline de originalitate, decorațiunile handmade pot fi modul extrem de plăcut de a petrece timpul cu familia sau cu prietenii și de a creea minunății pentru casa dumneavoastră sau pentru a le oferi drept cadou oamenilor dragi.

Cu puțină imaginație, în cadrul atelierului nostru, desfășurat în luna decembrie, vă puteți juca și inventa tot ceea ce vă doriți, trebuie doar să aveți răbdare și să încercați până ce obiectul creat chiar de voi, este perfect!