Simpozionul „Întâlnire cu femeia din tine” (2-3 martie 2018)

În luna martie ne întâlnim cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii, la un eveniment care celebrează femeia în câteva din cele mai importante ipostaze ale sale. Anul acesta vom desfășura ediția a doua a evenimentului ”Întâlnire cu femeia din tine”, care va aduce in atenție mai multe abordări privind femeia (viața de familie și profesională), menite să ofere un cadru de problematizare referitor la cum ne îndeplinim rolurile și responsabilitățile zilnice, cum comunicăm cu noi și cu ceilalți, cum ne construim echilibrul emoțional și afectiv.
Cariera şi familia ne cer, în egală măsură, timp, implicare, atenţie şi energie. Capacitatea de a le echilibra depinde în totalitate de atitudinea, de nevoile personale şi de gestionarea resurselor noastre interioare. Cum răspundem provocărilor și responsabilităţilor atât celor de la serviciu cât şi celor familiale, cum ne găsim resursele, cum răspundem întrebărilor privind împlinirea unor aspirații personale, a unor vise, cum reacționăm în fața obstacolelor, a conflictelor …. despre toate acele zone despre care nu vorbim, și a căror înțelegere ne oferă, în final, o perspectivă asupra a ceea ce înseamnă pentru noi, pentru fiecare, echilibrul emoțional, sunt câteva din temele pe care le vom dezbate în cadrul workshopului.
Uneori nu reușim să ne vedem prin prisma dorințelor personale, pentru a înțelege cât de mult sau cât de puțin suntem în acord cu așteptările celorlalți dar și cu ale noastre referitoare la noi înșine, e nevoie de un efort susținut în această direcție. Încercând să facem totul cât mai bine și perfect, sfârșim prin a ne lăsa pe noi pe ultimul loc, de multe ori dezechilibrând balanța chiar noi, între așteptări și rezultate.
Echilibrul cu noi înșine și cu ceilalți este o construcție, un spatiu care există între sinele nostru real si sinele ideal, sau între ceea ce suntem și ceea ce am dori să fim. Iar rezultatele, atunci când dorim să schimbăm ceva în viața noastră, apar odată cu autocunoașterea a ceea ce suntem și asumarea a ceea ce vrem să devenim. Este nevoie să înțelegem că nu trebuie fim perfecte, ca să excelăm, că este suficient să ne acceptăm, să ne cunoaștem și să ne exprimăm propriile dorințe pentru a fi fericite, pentru ca viața să capete un alt sens. Evenimentul a devenit o invitație spre autoreflecție care dorește să sondeze o zonă mai profundă a personalității noastre, aceea a subconștientului acolo unde este și potențialul nostru creativ.
Vă așteptăm în 2 și 3 martie la o discuție liberă, sinceră și motivațională despre comunicare, relații, egalitate de gen, responsabilități zilnice dar și despre taina căsătoriei, rolul meditației transcedentale, cu invitații speciali dr. Dan Fărcaș- medic, Camelia Gyori- psiholog, Daniela Gîfu-conf. univ.dr.în comunicare, Adriana Făgărășan- profesor, Dimitrie Gherman-preot și alții. Programul va cuprinde și un recital- Ovidiu Scridon, lansări de carte și alte surprize.
Vă așteptăm cu drag!

Galerie foto